perjantai 8. kesäkuuta 2018

Liigan kausiennakko 2018-2019: osa 3 käsittelyssä Pelicans - Maksimi on vielä näkemättä.


Hyvää perjantai iltapäivää kaikki jääkiekon ystävät!


Viikonloppu on pian alkamaisillaan ja on mukava päästä hetkeksi rentoutumaan ja puhdistamaan työviikon pölyt pois hartioilta.
Mutta ennen kuin siirryn viikonlopun viettoon, käydään läpi uusi joukkue Liigan kausiennakko sarjassa ja nyt kolmannessa osassa ovat vuorossa pussinokat Lahdesta eli Pelicans.

Käyn tuttuun tapaan läpi hiukan menestysmahdollisuuksia tulevalla kaudella, sekä otan kiinni Lahtelaisten tulevan kauden nippuun.


Puolustus uusiksi- Hyökkäyksessä nuorta taitoa höystettynä kokemuksella.

Pelicansin joukkue muuttuu ensi kaudelle jonkin verran ja varsinkin puolustuspää kokee huomattavia muutoksia.
Uusina puolustajina joukkueeseen liittyivät viime kaudella HIFK:ssa esiintyneet Oliwer Kaski ja Miihkali Teppo.
Jukureista Lahteen siirtynyt Keni Karalahti, sekä SHL:stä siirtynyt ruotsalainen Henrik Nilsson.

Itse eniten odotan mielenkiinnolla, kuinka Oliwer Kaski kotiutuu Pelicansiin.
Kaskella oli viime kaudella HIFK:ssa loukkaantumisia jotka vaikeuttivat pelaamista, mutta palattuaan takaisin kokoonpanoon Kaski oli Helsinkiläisten alakerran yksi parhaista ja myös tehoja syntyi hyvällä tahdilla.
Kaski on puolustaja, joka onnistuessaan tuo Pelicansille paljon iloa Mikko Kousan ja kovassa nosteessa tällä hetkellä olevan Casimir Jürgensin takana.

Hyökkäyksessä muutokset eivät ole järin suuria ja se voi olla Lahtelaisille hyvä ase tulevaa kautta silmällä pitäen, sillä kun runko pysyy joukkueessa suhteellisen ennallaan on helpompi rakentaa pohjaa syksylle joka varmasti näkyy heti, kun pelit käynnistyvät.
Pelicansilla on paljon nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia, mutta yksi on mielestäni ylitse muiden, hän on Jesse Ylönen.
Seurasin viime kaudella todella paljon myös Mestistä ja kiinnitin heti huomioni nuoreen ja taitavaan laituriin, joka pelasi viime kaudella Espoo Unitedissa.
Ylönen tulee omiin silmiini olemaan myös tehokas Liigan puolella ja varmasti tärkeä palanen Pelicansin hyökkäyskalustoa, varsinkin hyvän luistelunsa ansiosta.

Toinen mielenkiintoinen nimi jonka otan esiin on Sapko:sta Mestiksestä siirtynyt Niklas Salo.
Todella liukas ja taitava hyökkääjä on pienestä koostaan huolimatta varmasti vaikea pideltävä puolustajille tulevalla kaudella.
Mestiksen kovat viime kauden pisteet osoittavat, että hän varmasti pystyy omalla tasolla ollessaan tekemään tulosta myös Liigan puolella.


Pelicans on ollut tunnetusti aina kova tekemään töitä eikä siitä varmasti tingitä myöskään tulevalla kaudella.
Lahtelaisten pelissä on havaittavissa liikaa aaltoliikettä mikä omasta mielestäni estää Pelicansin täyden potentiaalin täyttymisen.
Pelicans on aina pelannut ihan hyvin, mutta se viimeinen steppi liigan kärkikastiin on edelleen ottamatta.
Toki kauden 2012 hopea on osoitus siitä, että Lahdessa on koettu myös onnistumisia.
Mutta sen viimeisen stepin ottaminen on vielä jossain piilossa ja kehitteillä ja uskon, että se siivittäisin Pelicansin Liigassa tulevaisuudessa kestomenestyjien joukkoon.

Pidän hyvinkin mahdollisena kun rosteria tulevalle kaudelle katsoo, että se viimeinen steppi jota Lahtelaisilta toivon voi tulla jo alkavalla kaudella.

Tässä oli hiukan minun pohdintaani Pelicansista tulevaa kautta ajatellen.

Nyt vetäydyn Viikonlopun viettoon ja maanantaina luvassa taas uusi osa kausiennakosta, silloin vuorossa on Rauman Lukko.

Hyvää viikonloppua kaikille tasapuolisesti ja nauttikaa vapaapäivistä (jos sellaisia just sulla sattuu olemaan!)


Kiekkoprofessori
Joona






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti