tiistai 12. kesäkuuta 2018

Liiga kausiennakko 2018-2019 osa 5: käsittelyssä Ässät- Pauhaako Porilainen hulluus entistä kovemmin?



Hyvää tiistaita kaikille tasapuolisesti!

Työpäiväni on periaatteessa jo ohi, mutta se jatkuu nyt vielä koneen ääressä uuden postauksen parissa.
Sitä jaksaa kummasti vielä muiden töiden päälle kirjoitella blogia, mutta kun aihe on sellainen joka itseä kiinnostaa ja tuo nautintoa, niin sitä jaksaa kummasti paahtaa eikä väsymystä juuri tunne.
Ihmisten on yleensä vaikea jaksaa panostaa asioihin vapaa-ajalla, koska työt vievät suurimman osan ajasta, mutta kun esimerkiksi aikatauluttaa päivän rytmin milloin tekee mitäkin niin kyllä se auttaa selviämään päivän läpi.
Suosittelen sinullekin päivän aikatauluttamista, mikäli se vaan mitenkään onnistuu.

Liigan kausiennakko juttusarja on edennyt jo hyvää vauhtia ja vuorossa on jo viides seura.
Tänään käsittelyssä on patasydän Porista eli Ässät.

Viime kausi: Osoitus hyvästä joukkuepelaamisesta.

Ässät oli viime kaudella omaan silmään erittäin työteliäs ja viisikkopelaaminen oli ajoittain todella hyvännäköistä.
Porilaisilla oli paljon onnistuneita yksilöitä, jotka joukkueena pääsivät mielestäni maksimisuoritukseen.
Loukkaantumisia oli myös paljon joka söi tehoja hyökkäyspäästä kauden aikana, mutta siitä huolimatta suhteellisen kapealla rosterilla suoritus oli hyvä.
Varsinkin Sakari Salmisen ja Simon Suorannan poissaolot näkyivät auttamatta tehoissa.
Jarno Kärjen paluu takaisin pataan oli merkittävä asia Ässille ja huonon kauden alun Tapparassa saanut laituri palasi Porissa sille tasolle, jossa hän oli Tampereelle lähdettäessä.
Ässien pelitavasta olen aina pitänyt, koska sillä pelityylillä ei ole koskaan peruuteltu, tästä hyvänä esimerkkinä ehkä Porilaisten työteliään pelitavan ruumiillistuma Matti Lamberg.
Lamberg on myös kärsinyt urallaan paljon loukkaantumisista, mutta silti olisi erittäin tärkeä pelaaja kenelle tahansa joukkueelle ja Ässät saa nyt nauttia tästä työteliäästä laiturista.

Puolustukseen täsmähankintoja- Hyökkäys nuorentui.

Ässien tulevan kauden joukkue näyttää mielenkiintoiselta nuorien pelaajien ja parin hyvän täsmähankinnan ansiosta.
Puolustuksessa eittämättä kovin nimi on KHL:stä suomeen palannut Tommi Taimi.
Edelliset kaksi kautta ovat olleet Taimelle vaikeita, mutta uskon että hyvän harjoituskauden alle saatuaan Taimi tulee olemaan kova ase Porilaisille varsinkin ylivoimalla.
Lisäksi Ässät hankki HIFK:sta profiilipuolustajaksi Saku Salmelan, joka ei oikein päässyt välttämättä sille tasolle mitä Helsingissä odotettiin
Siirto Poriin on hyvä ratkaisu minun mielestä sen takia, että hän saa luultavasti enemmän kiekollista vastuuta Taimen ja Porissa hyvin pelanneen Niko Peltolan takana.

Ässien hyökkäys vilisee alkavalla kaudella paljon nuoria pelaajia, joilla on mahdollisuus näyttää kyntensä liigatasolla.
Jesperi Kotkaniemi on jo osoittanut viime kaudella kykynsä liigassa, mutta Porilaisilla on muitakin mielenkiintoisia nuoria.
Ässien joukkueen keski-ikä ainoastaan 24 vuotta ja vanhimmatkin pelaajat ovat vain 30 nurkilla tai alle sen joten uskon, että Ässien kova luistelu- ja kamppailupelaaminen sen kuin vain korostuu tulevalla kaudella.
Ratkaisijoita Porilaisilta löytyy kyllä, mutta onko heitä sittenkin liian vähän kun aletaan puhua menestyksestä?
Jarno Kärki, Sakari Salminen, Sami Lähteenmäki ja Tommi Taimi ovat pelaajia, joiden ratkaisuvoimaa todellakin tarvitaan, mutta riittääkö se?
Ässien pelitapa toki siivittää joukkuetta uskoakseni ihan hyviin tuloksiin mutta onko se niin tehokasta, että se vie suoraan pudotuspelipaikkaan asti?
Tähän ja muihin kysymyksiin saadaan jälleen kerran vastaus syyskuussa liigan käynnistyessä.

Tässä oli tämänkertainen liigan kausiennakon osa Ässistä minun osaltani.
Laittakaa vain rohkeasti omia ajatuksianne minkälaisena itse näette minkäkin joukkueen menestysmahdollisuudet tai jotain muuta, niin saadaan keskustelua aikaiseksi vaikka kesä vielä onkin :)

Mukavaa tiistaita kaikille!


Kiekkoprofessori
Joona





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti