torstai 6. syyskuuta 2018

Liigan kausiennakko 2018-2019 osa 9: Käsittelyssä JYP ja tärkeä palanen- Peli-identiteetin säilyminen elinehto




Hyvää torstaita taas blogin parista!


Liiga kauden alkuun on enään 8 päivää, joten varmasti monen kiekkoa seuraavan (kuten myös allekirjoittaneen) pitkä odotus on aivan pian ohi ja pääsee taas silmä kovana seuraamaan pelejä.
Aika menee kuitenkin sen verran nopeasti, että ei sitä ehdi ajattelemaan.
Sitä vain nyt varsinkin toivoisi, että liiga pyörähtäisi jo nopeasti käyntiin.
Tänään on vuorossa kausiennakon 9 osa, jossa käsittelyssä on 2010-luvulla hyvää menestystä liigassa saavuttanut JYP.



Peli-identiteetin säilyminen menestyksen elinehto.

JYPissä on jo monta kautta noudatettu aktiivista ja todella liikkuvaa pelitapaa, joka on tunnettu liigassa nimellä "traktorikiekko."
Jyväskylän hiukan kapeampi kaukalo mahdollistaa sen, että tämä pelitapa toimii varsinkin kotikaukalossa.
Jyväskyläläisten nopea tempoinen peli, liike ja hyvä päätypelaaminen ovat olleet jo monien kausien ajan myrkkyä vastustajille.
Kovaa liikettä ja hyvää kamppailupelaamista on suurella todennäköissydellä myös tällä kaudella.
JYPin päävalmentaja vaihtui tälle kaudelle mikä tuo varmasti uusia elementtejä näkyviin pelissä, mutta uskon silti edelleen vakaasti siihen, että tämä JYPin peli-identiteetti mikä on pysynyt jo usean kauden ajan jatkuu myös alkavalla kaudella.
Iso plussa on menestyksen kannalta ilman muuta se, että runkopelaajista iso osa jatkaa edelleen Jyväskylässä.
Sitä kautta on helpompi lähteä kauteen ja pelin löytymiseen ei varmasti mene läheskään niin paljon aikaa, kuin esimerkiksi monilla muilla seuroilla.
Monet pelaajat tietävät mitä menestyminen vaatii ja kentällä halutaan näkyvän, se on todella tärkeä asia puhuttaessa JYPin mahdollisuuksista mestaruustaistossa jossa uskon, että he myös tällä kaudella jälleen ovat mukana.


Kokemusta ja johtajuutta roppakaupalla.

Katsottaessa JYPin alkavan kauden rosteria voi nopealla vilkaisulla jo todeta, että kokemusta löytyy vaikka muille jaettavaksikin.
Jani Tuppurainen, Juha-Pekka Hytönen, Jarkko Immonen, Eric Perrin ja niin edelleen ja niin edelleen... listaa voisi jatkaa vielä tovin aikaa, mutta jo näistä muutamasta herrasta käy jo erittäin selväksi se, että nämä pelimannit ovat aika monissa liemissä keitetyt.
Yksi mielenkiintoisimmista nimi tälle kaudelle, jota olen itsekin jo seurannut alusta saakka on tšekin pääsarjasta Jyväskylään tullut David Tomasek.
Harjoitus- ja CHL pelejä katselleena odotan tältä mieheltä paljon.
Luistelu yhdistettynä hyvään peliälyyn, sekä kiekonkäsittelyyn tekee tšekistä erittäin vaarallisen pelaajan, jolta voi odottaa ehdottomasti kovaa tulosta.
JYP on aina ollut omaan silmään yksi yhtenäisimmistä joukkueista liigassa ja on ollut sitä jo monen kauden ajan.

Tämä johtuu juuri siitä mitä tuossa aikaisemmin jo hiukan sivusinkin, että joukkueen runko pysyy kaudesta toiseen erittäin hyvin kasassa, joten siitä on helppo lähteä peliä rakentamaan eteenpäin.
Nuorista pelaajista varmasti Anttoni Honka on sellainen nimi, jota tullaan seuraamaan tarkalla silmällä monen liigaa seuraavan toimesta.
Ainut pieni kysymysmerkki itsellekin on asia, joka on nostettu myös esille liigan eri ennakoissa JYPin osalta on se, että kulkeeko kokeneilla pelaajilla jalka enään samaan malliin kuin aikaisemmin, koska he ovat taas vuoden vanhempia ja JYPin pelityyli kun on vielä edelleen erittäin aktiivinen ja liikkuva.

En kuitenkaan itse näe, että se vaikuttaisi suuresti pelaamiseen, koska nämä kokeneet pelaajat, jotka ovat Jyväskylässä paljon pelanneet urallaan tietävät varmasti hyvin mitä tuleman pitää.
Lasken JYPin ilman muuta tälläkin kaudella runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon siitä ei ole kahta kysymystä, mutta siivittääkö tämä aktiivinen ja kovaa paineistava pelityyli edelleen hurrikaanipaidat menestykseen?
Siihen ja moniin muihinkin kysymyksiin saamme vastauksia, kun kausi on saatu polkaistua kunnolla liigan osalta käyntiin.

   


Tärkeä palanen: Juha-Pekka Hytönen.

Tähän kohtaan pähkäilin pitkään, että kenet valitsen, koska vaihtoehtoja oli niin iso otanta.
Päädyin kuitenkin hetken mietittyäni joukkueen kapteeniin Hytöseen.
Syy minulla tähän kaikessa ytimekkyydessään se, että hän yksi monipuolisimmista, ellei melkein monipuolisin pelaaja liigassa.
Hänet voi laittaa jäälle missä tilanteessa tahansa ja hän hoitaa roolin kuin roolin moitteettomasti.
Hän pystyy pelaamaan ylivoimaa, alivoimaa, sekä tasaviisikoin mistä on joukkueelle erittäin suuri apu.
Vaikka hän on jo vanha pelaaja, niin silti se ei paljoa ole ainakaan omaan silmään hänen vauhtiaan hidastanut merkittävästi.
Tehoja syntyy edelleen hyvään tahtiin ja rouhiminen kulmissa, sekä kamppailupelaaminen luonnistuvat edelleen paremmin kuin hyvin.
Lisäksi hän on edustanut liigaurallaan ainoastaan JYPiä, joissa otteluita on kertynyt kunnioitettavat 692 kappaletta.
Hytösellä on jälleen kerran erittäin tärkeä rooli Jyväskyläläisten palapelissä, mikäli JYP meinaa taistella mestaruudesta.


Tässä oli tämänkertainen tekstini ja pohdintani JYPistä, sekä joukkueen kapteeni Juha-Pekka Hytösestä.

Seuraavassa osassa käsittelyssä on suurta menestystä viime kausina niittänyt Tappara, sekä pelaajista Kristian Kuusela.

Hyvää torstain jatkoa kaikille!

Kiekkoprofessori
Joona



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti