keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Tärkeät palaset osa 5: Andreas Bernard



Hyvää keskiviikko-iltaa kaikille!


Ulkoilmat suosivat nyt erittäin hyvin lähestulkoon kaikkia suomalaisia ja siksi kehotankin, että olette mahdollisimman paljon ulkona ja teette asioita kavereittenne kanssa.
Minulla viikonloppu sujui rennosti kavereiden kanssa iltaa istuen ja jutellen maailman menosta.
Keskusteleminen avoimesti kaikesta on juuri itselle aika terapeuttista, koska en ole aikaisemmin elämässäni ollut se avoin keskustelijatyyppi.
Mutta kun tarpeeksi hyvässä seurassa pääsee kaikista asioista juttelemaan, niin alkaa itsekin ottamaan rennosti ja ajattelemaan vähemmän.
Olen muutenkin yrittänyt kehittää itseäni avoimemmaksi ihmiseksi ja olla sellainen, joka kohtelee kaikkia samalla tavalla.
Olen luonteeltani rauhallinen ja kiltti, sekä yritän selvittää asiat rauhallisesti ilman suurempaa draamaa.
Näistä viikonlopun lukuisista keskusteluista mieleeni juolahti siinä tuoksinassa, että uusi postaus pitäisi saada tehtyä taas tänne blogin puolelle.

Tänään Tärkeiden Palasten viidennessä osassa käsittelyssä on suurta suosiota Porin Ässien maalilla niittänyt maalivahti Andreas Bernard.



Italiasta suomalaisten seuraajien kulttipelaajaksi.

Liigassa on vuosien varrella nähty hienoja tarinoita, kuinka joku pelaaja on päässyt pelillisten apujen, sekä persoonan ansiosta nousemaan kulttipelaajaksi ja yleisön suursuosikiksi.
Bernard on yksi erittäin hyvä esimerkki tästä tarinasta.
Italiassa syntyneen maalivahdin matka suomalaisen liigaa seuraavien ihmisten sydämiin alkoi omasta mielestäni toden teolla, kun hän siirtyi 2012 tuolloin vielä Mestiksessä pelanneen Mikkelin Jukureiden riveihin.
Bernard torjui kiekkoja runkosarjassa ja pudotuspeleissä tuolloin yli 92 prosentin varmuudella, sekä liigakarsinnoissa jopa 95 prosentin varmuudella ja johdatti Jukurit Mestiksen mestariksi, sekä liigakarsintoihin Ilvestä vastaan.
Tämä Mestiksen kausi sai minut vakuuttuneeksi siitä, että tämä herra osaa todellakin osaa pysäytellä kiekkoja.
Bernard on maalivahti, joka antaa joukkueelleen lähes aina mahdollisuuden voittoon.
SaiPassa italialaisen peli ailahteli hiukan pelistä riippuen ja näin ollen vyölle ei kausien aikana kerennyt tulla niin paljon otteluita, kuin veräjänvartija olisi varmasti toivonut.
Kesällä 2015 Bernard kaapattiin Porien Ässien maalille ja homma alkoi kulkea toivotulla tavalla.
Hän sai heti paljon vastuuta ja ykkösvahdin paikan, jonka hän käytti loistavasti hyväkseen.
Kolmen Ässissä pelatun kauden aikana Bernard on pysäytellyt laattaa yli 90 prosentilla.

Bernard on Jukureissa pelaavan Sami Rajaniemen kanssa yksi liigan selkeimmistä ykköstorjujista ja mietinkin yhtä lailla sitä, että käykö kuorma italialaiselle liian kovaksi?
Tähän mennessä kuorma ei ole näyttänyt miestä ainakaan haittaavan tai huonontavan peliesityksiä, joten miksi haittaisi jatkossakaan?
Kiekkosateeseen italialainen varmasti eittämättä jälleen joutuu, mutta se tuskin hidastaa tätä veräjänvartijaa.
Hän tulee varmasti pelaamaan taas todella suuren osan peleistä, joten hänen harteilleen lasketaan aika suuren luokan painolasti.


Antaa mahdollisuuden


Valitsin Bernardin tähän juttuuni oikeastaan kahdesta syystä.

Ensimmäinen on se, että Ässien joukkue nuorentui tälle kaudelle ja kokeneiden pelaajien rooli sen kuin vain korostuu.
Yhtä lailla olisin voinut ottaa tähän esimerkiksi Sakari Salmisen tai Tommi Taimen hyökkäyspäässä tapahtuvien asioiden johdosta, mutta päätin kuitenkin ottaa Porista maalivahdin tähän juttuun.

Toinen on yksinkertaisesti se, että Bernard antaa joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittaa ja uskon, että tahti hiivu myöskään alkavalla kaudella.
Porilaisten menestysmahdollisuuksista puhuttaessa ainakin itselleni nousee aina ensin esiin Bernardin nimi.
Alkavalla kaudella on varmasti paljon otteluita, joissa hänen on todellakin venyttävä isoihin pelastuksiin, jotta Ässien mahdollisuudet säilyvät pudotuspeleihin.
Tässä vaiheessa voisin jo heittää lauseen ilmoille, että Bernard on osa koko Ässien brändiä.
Hän on persoona, joita liigassa ei ole liikaa ja niitä saisi olla mielestäni enemmän.
Tietyllä tavalla hän on ikään kuin showmies, mutta itse ainakin sytyn tavalle, jolla Bernard on kiekkoja torjuu ja onneksi siitä pääsee taas allekirjoittanutkin ja kaikki muut liigan seuraajat nauttimaan.

Tässä oli tämänkertainen postaukseni ja pohdintani Ässien Andreas Bernardista.

Seuraavassa postauksessa otetaan käsittelyyn ei enempää eikä vähempää, kuin paluun liigaan ja TPS:ään tehnyt Lauri Korpikoski.

Muistakaa nauttia todella lämpimistä keleistä ja juoda hyvin!


Kiekkoprofessori
Joona






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti