maanantai 28. toukokuuta 2018

Liigan kausiennakko 2018-2019 osa 2: Käsittelyssä Sport- Joko saadaan täysi potentiaali irti?


Hyvää maanantai aamua ja viikon alkua kaikille jääkiekon ystäville!


Normaalistihan suurimmalle osalle ihmisistä maanantai on tavalla tai toisella vähän vastahakoinen päivä kun ei pysty jäädä makaamaan sängyn pohjalle, löhöillä koko päivää löysissä vaatteissa ja katsoa elokuvia tai sarjoja.

Mutta minulle tämä maanantai on hyvä päivä monella tapaa, arvaatteko miksi? No minäpä kerron sen teille.

Heräsin noin tunti sitten, kello on tällä hetkellä noin 9 aamulla.
Kun avasin silmät tunsin itseni todella hyvin levänneeksi, aurinko paistoi ulkona keitin aamupuurot laitoin kahvin keittymään ja tulin koneen ääreen.

Sitten vasta muistin, että hei tänäänhän saa taas kirjoitella blogia ja uutta tekstiä.
Niinpä otin koneen ulos terassille, aamupalan mukaan ja tässä sitä kirjoitellaan.

Tämän päivän blogissa käyn taas läpi uuden joukkueen ja vuorossa tänään kotkapaidat Vaasasta eli Sport.

Kerron hiukan Sportin uusista hankinnoista ja omaa näkökantaani Vaasalaisten menestysmahdollisuuksista tulevalle kaudelle.

Uudet hankinnat: Puolustukseen fyysisyyttä, hyökkäykseen uutta väriä.

Sport hankki täksi kaudeksi puolustukseensa lisää kokoa ja fyysisyyttä maalinedustalle muun muassa Mikko Vainosen, Jyri Niemen ja Victor Westermarckin muodossa.
Lisäksi Vaasalaiset nappasivat hyvän kiekollisen puolustajan Ilveksestä, kun Valtteri Viljanen matkaa Vaasaan.

Viljasessa on omasta mielestäni potentiaalia olla liigassa hyvä kiekollinen tehoja tekevä puolustaja.
Siitä osoituksena viime kaudella Tampereella Viljanen teki tehot 3+14 ja on varmasti tärkeä palanen Sportin joukkueessa uskon, että hän nousee uudelle tasolle.

Sport todella tarvitsee kiekollista taitoa puolustukseensa, se on omasta mielestäni heiltä puuttunut ja pelin avaaminen on hiukan kärsinyt.
Joni Tuulola oli viime kaudella puolustuksen iso valopilkku ja pelasi todella hyvän kauden kiekollisena johtavana puolustajana, mutta hänen siirryttyään Pohjois-Amerikkaan tarvitsee Sport uusia kiekollisia vastuunkantajia. Viljanen voisi olla yksi heistä.
Itseäni vain hiukan arveluttaa, että riittääkö puolustajilla kiekollinen taito viedä peliä eteenpäin ja kohti menestystietä.

Toki Sportin pelityyli ei välttämättä palvele hirveän isolla kädellä kiekollisesti taitavia ja juonikkaita pelaajia, mutta kyllä niitä olisi kuitenkin hyvä jotta peli ei puuroutuisi ja olisi ennalta-arvattavaa.

Muutaman Sportin pelin viime kaudella paikan päällä nähneenä huomasin sen mitä moni muukin pelejä seurannut varmasti huomasi, taso heitteli todella paljon jopa pelin sisällä.
Alku saattoi olla todella vauhdikasta ja hyvää peliä, mutta hyvän kokonaisen kuusikymppisen pelaaminen oli monella tapaa tervanjuontia.

Hyökkäykseen hankituista uusista pelaajista ehdottomasti mielenkiintoisin nimi on minun papereissani on Toni Kallela.
Tanskassa viime kaudella kovaa jälkeä tehnyt Kallela saattaa olla juuri se pelaaja jota Sport tarvitsee eli pyssyä hyökkäyspäähän.
Joel Kivirannan, Antti Kalaputaan, ja Olavi Vauhkosen kaltaisten pelaajien olisi hyvä saada tulitukea, jotta Sportin menestys olisi tulevalla kaudella mahdollista.
 Kallela on sellainen pelaaja, joka varmasti tukea tuo ja auttaa Sporttia lähemmäksi pudotuspelejä.
Myös Roope Talaja on mielenkiintoinen nimi Sportin riveissä tulevalla kaudella.
Talajaa olen seurannut liigassa Espoon ajoilta lähtien ja hän sopii juuri täydellisesti pelaajaprofiililtaan Vaasaan.
Taistelija ja kova rouhija, joka pelaa tilanteet loppuun asti ja tulee varmasti näyttämään kovaa taklauspeliä ja fyysisyyttä.

Toivon ensi kaudella näkeväni jälleen Sportilta vauhdikasta kiekkoa ja mikä tärkeintä on se, että peli pysyisi enemmän kasassa täydet 60 minuuttia eikä vain ensimmäistä parikymppistä.
Silloin uskon, että Vaasalaisilla on mahdollisuus taistella pudotuspelipaikasta.

Tässä oli tämänkertainen ennakko-osani ja ajatukseni Sportista tulevalle kaudelle.
Muistakaa nauttia hyvistä ilmoista, kun niitä kerrankin on tarjolla.

Kommentoikaa myös omia ajatuksianne näistä kirjoituksista sekä risut, että ruusut ovat aina tervetulleita ja tässä yritetään kehittyä kirjoittajana joka päivä hitaasti mutta varmasti.

Hyvää ja aurinkoista viikon alkua kaikille!

Kiekkoprofessori
Joona




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti